Links & Inspiratie

Hieronder een greep uit een aantal opleidingen/workshops en mensen die mij nog altijd inspireren:   

Rebalancing® school voor Lichaamswerk & Bewustzijn. 

www.youtube.com/@rebalancingschool

Rebalancing@ is voortgekomen uit de beweging van Osho. Hij heeft ons, met zijn levendige en liefdevolle benadering, een enorme nalatenschap gegeven om het leven te vieren! www.osho.com.

In veel landen is een levendige Osho community. Zoals in Denemarken www.oshorisk.com of Griekenland/Lesbos www.oshoafroz.com.   

Ook in Nederland is er een betrokken gemeenschap. Via www.vriendenvanosho.nl kun je aankomende evenementen, trainingen en dergelijke vinden. In Egmond aan zee is ook een Osho commune www.humaniversity.com

Path of Love: 7-daagse retreat geleid door liefdevolle mensen met jarenlange ervaring op gebied persoonlijke groei en bewustwording.
Een échte aanrader als je er aan toe bent om in het diepste van jezelf te duiken!  www.youtube.com/@PathRetreats

In Rebalancing@ gebruiken we diverse technieken. Eén van de technieken die ik graag gebruik is Myofascial Energetic Release (diepweefel massage) door Satyarthi Peloquin, mede-grondlegger van Rebalancing@ www.myofascialtrainings.com

Ook maken we gebruik van Tragering. Op www.trager.nl vind je meer info over deze zachte, ritmische bewegingen waardoor je dieper kan ontspannen en vrijer bewegen.

De prachtige verbinding tussen lichaamsgericht werken op tafel en familieopstellingen is ontstaan door Connie van der Arend. Meer info  www.connievanderarend.nl en  www.hetroepenvandeziel.nl.

Als je meer wil weten over familieopstellingen is www.elsvansteijn.nl een aanrader. Je vindt hier heldere blogs en interviews die prettig te lezen of beluisteren zijn.

Ik ben echt groot fan van Byron Katie. Aan de hand van 4 vragen onderwerp je je gedachten en overtuigingen aan innerlijk werk. De resultaten zijn fascinerend en enorm bevrijdend! Meer info op www.thework.com.
De app is gratis te downloaden. Ook zijn er podcasts op Spotify.

Dr. Gabor Maté spreker en bestseller-auteur over o.a. de relatie lichaam en geest en de daaruit ontstane ziektebeelden, verslaving, binding versus authenticiteit. Hij spreekt met compassie vanuit zijn jarenlange ervaring als arts. Er zijn veel interessante interviews te zien en beluisteren op YouTube.

Eckhart Tolle: voor mij één van de beste spirituele leraren van deze tijd. Benoemt de rol van het ego en het pijnlichaam in relatie tot “Zijn” op herkenbare en humoristische wijze. Bekend van zijn boek “De kracht van het NU”. Ook op Spotify & YouTube diverse mooie podcasts, meditaties en teachings.

inspiratie.jpg